Spring naar navigatie Spring naar inhoud

openingstijden


maandag t/m donderdag 11.00 - 22.00 uur open

vrijdag, zaterdag en zondag 11.00 - 23.00 uur open

Let op! Wij werken met boekingen en laten de openingstijden hier vanaf hangen.

het is vooral in de avonduren raadzaam altijd eerst van te voren te bellen of via het reserveringssysteem te reserveren, voordat je langskomt. 

HOE WERKT EEN VR EXPERIENCE
EN WAT KAN IK VERWACHTEN?

Bij aankomst bij VR4play word je ontvangen door een van onze VR-hosts. 

Wij vragen je uiterlijk 15 minuten vóór de gereserveerde speeltijd aanwezig te zijn voor de gamebriefing. 

De VR-host neemt de pakketten en onderliggende spellen door, vertelt hoe je de apparatuur moet bedienen en waar je eventueel nog meer rekening mee dient te houden. Hierna stel je – en met een beetje hulp van onze VR-host - zelf jouw speelpakket samen!

Na de gamebriefing word je begeleid naar de Game Cube waar de VR-host het gebruik van de apparatuur nog een laatste keer met je doorneemt. In de gamehal voorzien van VR-brillen, koptelefoons en controllers speel je de spellen die je tijdens de briefing hebt uitgekozen. Je medespelers kijken vanaf een scherm mee naar  wat jij in je VR Experience meemaakt.

Hulp nodig? Onze ervaren VR-hosts staan klaar om het maximale uit jouw VR-ervaring te halen!

Vr pakketten 

VR4play biedt maar liefst 50 verschillende soorten  games aan. Om een goed overzicht te creëren voor de klant, zijn de games onderverdeeld in zeven pakketen. . De pakketen die wij aanbieden zijn.

 • VR schieten & vechten: First persoon shooters, pijl & boog schieten, vechten met voorwerpen.
 • VR kinderen: Games voor de jongste kinderen 6-10 jaar Arcade en kindvriendelijke spelletjes.
 • VR ontdekken: Puzzel spellen, strategie spellen, duiken, reizen, bouwen. 
 • VR pretpark: Achtbanen, slingshot, balanceren op hoogtes.
 • VR sports: Basketbal, voetbal, boksen, tafeltennis, holloball.
 • VR horror: Hunted house, zombie killers.

Alle games zijn in alle game cubes te spelen. Je hoeft dus niet een pakket te kiezen.  Het is mogelijk om  uit de verschillende pakketen je eigen VR experience samen te stellen.  

 

VR game cube 

VR Game  Cube  

is een speelruimte 10m2 - Geschikt voor 1 t/m maximaal 4 spelers - Om de beurt spelen

het is mogelijk om meerdere tot wel acht VR game-cubes tegelijk te hurenSPELEN WE ALLEMAAL 
TEGELIJK IN VR?

Dat ligt aan welke Game Cube je gereserveerd hebt én uit hoeveel personen jouw gezelschap bestaat. 

Goed om te weten: alle Game Cubes zijn voorzien van grote schermen die het mogelijk maken om jouw medespelers te volgen in hun VR Experience. Daarnaast is de gamehal van VR4play ingericht als een gezellige horecagelegenheid met een ruim aanbod aan non-alcoholische drankjes en snacks.

De uitgebreide arrangementen voor groepen en bedrijven vind je hier

multiplayer games 

Wij bieden een groot aantal games aan waarbij mensen tegelijk met elkaar in Virtual Reality kunnen spelen. Voor multiplayer games waarbij twee mensen tegelijk kunnen spelen. 

Wij hebben ook games waarbij meer dan 2 en tot wel 8 spelers tegelijk kunnen spelen. Het is dus mogelijk om meerdere VR Game Cubes tegelijk te huren.   

WAAROM EEN
GAMEBRIEFING?

Jouw virtuele avontuur begint met een uitleg over wat je allemaal te wachten staat in je ontmoeting met Virtual Reality. In de gamebriefing vertellen we waar je rekening mee moet houden, hoe de spellen, VR-brillen en controllers werken en kies je de VR Games uit die je wilt spelen. 

Wij hebben er bewust voor gekozen om met een gamebriefing te werken, zodat de uitleg niet van je speeltijd afgaat. Vandaar dat wij het vaak hebben over een 'zuivere speeltijd'.  

HOE LANG DUURT DEZE
GAMEBRIEFING?

Ons aanbod VR games wisselt regelmatig en de uitleg vergt wat tijd. We vragen je daarom altijd rekening te houden met een gamebriefing van ongeveer 15 minuten. 

WAT VOOR VR GAMES
KAN IK SPELEN?

 1. Het aanbod VR Games bij VR4play bevat spellen geschikt voor gamers en niet-gamers. 

Hierdoor is het voor vrijwel iedereen mogelijk om een ultieme VR Experience te beleven. Benieuwd naar de spellen? Het huidige aanbod VR Games incl. trailers vind je hier.

HOE VEEL GAMES KAN IK SPELEN TIJDENS MIJN VR EXPERIENCE?

Dat is afhankelijk van de gameplay van de games, het aantal personen die actief deelnemen en de gereserveerde speeltijd. En wil je alles van een beetje of een beetje van alles?
It’s up to you. Een precies aantal kunnen we daarom niet aangeven.

Om iedereen een zo goed mogelijke VR Experience te laten beleven, helpen wij waar nodig mee bij het uitkiezen van een passend gamepakket.

IS EEN VR EXPERIENCE
VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK?

Het aanbod VR Games bestaat momenteel uit 18 spellen, waaronder games geschikt voor alle leeftijden en games geschikt vanaf 12+ of 16+. Sommige games bevatten heftige schrikmomenten of kunnen zorgen voor een misselijk gevoel. Een deel van de games raden wij daarom af bij o.a.: epilepsieklachten, zwangerschap, evenwichtsklachten en/of heftige reacties op licht of oriënterend vermogen. 

Tijdens de gamebriefing is er uiteraard ruimte om hier meer vragen over te stellen. 

ZIJN DE PRIJZEN VOOR
EEN VR EXPERIENCE PER PERSOON OF PER GAME CUBE?

De prijzen voor een VR Experience gaan per Game Cube én de gekozen speeltijd. Bij de VR Programma's, VR & Food Arrangementen, Combi Deals of Kinderfeestjes wordt wel een tarief per persoon gehanteerd. 

HOE LANG KAN IK
DE VR-BRIL OPHOUDEN?

Dit is per persoon verschillend.
De een is gevoeliger voor het VR-effect en moet wat langer wennen dan de ander.
VR4play werkt met de beste VR-apparatuur die er is. 
Hierdoor komt motion sickness (vergelijkbaar met zee- of autoziekte) haast niet meer voor. 
Toch kan het zijn dat je tijdens je VR Experience misselijkheid of duizeligheid ervaart. 

Daarom adviseren wij om de 2-5 minuten te wisselen van speler en maximaal 12 minuten per persoon achter elkaar te spelen. 

kan ik met mijn eigen bril op spelen 

Ja dat kan in principe. De enige belemmering doet zich als u bril in de breedte groter is dan 13 cm. Uw bril past dan niet in de VR bril. 

Het is dan ook raadzaam om lenzen in te doen.  

MET WAT VOOR VR-APPARATUUR
WERKT VR4PLAY?

VR4play werkt in de Game Cubes met HTC Vive VR-brillen en zware game desktops. Escaperoom Virtual Threat is uitgerust met de VR-bril Oculus Rift. 

IS ESCAPEROOM VIRTUAL THREAT geschikt
VOOR ALLE LEEFTIJDEN?

Wettelijk gezien is er geen minimumleeftijd aan Escaperoom Virtual Threat verbonden. Maar gezien de moeilijkheidsgraad van de escaperoom hanteren wij een adviesleeftijd van 14+.

HOE WERKT DE VR BOMBATTLE?

Bij de VR-Bombattle wordt het gezelschap opgesplitst in teams van 2 t/m 5 spelers. 
Er wordt verwacht dat je goed naar elkaar luistert en elkaar op weg helpt tijdens het spelen. Kies het teamlid dat als eerst het avontuur aangaat met de VR-bril. De rest van het team heeft een cryptische handleiding om mee te werken. Heb jij de meeste virtuele bommen ontmanteld? Dan ben jij de winnaar van het spel. 

hoe reserveer ik

Reserveren kan op verschillende wijze. Via het reserveringssysteem kan een cube regular of XL gereserveerd worden. Voor groepen groter dan acht personen of voor het boeken van een bedrijfsarrangement kan er telefonisch 010-7371132 of via de mail info@vr4play.nl gereserveerd worden.

Het is ook mogelijk om gewoon langs te komen wel met het risico dat wij vol zitten of dicht zijn, omdat we een boeking buiten de deur hebben. Het is altijd verstandig om in het reserveringsysteem te kijken of er nog plek is.

IS HET GERESERVEERDE TIJDVAK VOOR
 EEN VR EXPERIENCE INCLUSIEF OF EXCLUSIEF 15 MINUTEN GAMEBRIEFING?

Het gereserveerde tijdvak voor een VR Experience via het reserveringsformulier is exclusief 15 minuten gamebriefing. 

We vragen onze klanten daarom altijd 15 minuten voor aanvangst speeltijd aanwezig te zijn. 

HOE RESERVEER IK EEN
VR PROGRAMMA, KINDERFEESTJE,
COMBI DEAL, VR & FOOD ARRANGEMENT OF ESCAPEROOM VIRTUAL THREAT?

Voor meer informatie over het maken van reserveringen van bovenstaande arrangementen, stuur je VR4play een bericht via het contactformulier. Ook bestaat de mogelijkheid om telefonisch te reserveren via telefoonnummer 010 – 737 11 32.

HOE HERSTEL IK RESERVERING VOOR 
MIJN VR EXPERIENCE?

Reservering gemaakt en herstellen? Bel ons dan op telefoonnummer 010 – 737 11 32.

KAN IK MIJN BEDRIJFSUITJE  SAMEN LATEN STELLEN DOOR VR4PLAY?

Dat kan! VR4play biedt complete uitjes speciaal voor (grote) groepen en bedrijven
Speciale wensen voor een (bedrijfs)uitje? Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulierof bel VR4play tijdens openingstijden op telefoonnummer 010 – 737 11 32.

KAN IK EEN VRIJGEZELLENFEESTJE 
BIJ VR4PLAY ORGANISEREN?

Zeker wel! VR4play biedt complete VR Programma's, VR & Food Arrangementen en Combi Deals die te boeken zijn als onvergetelijk onderdeel van een vrijgezellenfeest. Specifieke wensen? Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier of bel VR4play tijdens openingstijden op 
telefoonnummer 010 – 737 11 32.

KAN IK DE LOCATIE VAN VR4PLAY 
AFHUREN VOOR EEN EVENT?

De gamehal van VR4play in Rotterdam-Ommoord is af te huren als (feest)locatie met op maat gemaakte VR Programma’s en een eventuele dj of band. Meer weten? Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier of bel VR4play tijdens openingstijden op telefoonnummer 010 – 737 11 32.

HOE KOM IK BIJ VR4PLAY 
MET OPENBAAR VERVOER?

VR4play is gelegen op industrieterrein Satijnbloem in Rotterdam-Ommoord en makkelijk te bereiken met de metro of bus. 

 • Metro

Pak metrolijn A richting Binnenhof en stap uit bij metrohalte Binnenhof. Vanaf dit punt is het circa 12 minuten lopen naar de gamehal van VR4play.

 • Bus

Vanaf treinstation Rotterdam Alexander pak je bus 35 richting Melanchtonweg Metro en stap je uit bij bushalte Droogbloem. Vanaf dit punt is het circa 6 minuten lopen naar de gamehal van VR4play. 

HOE KOM IK BIJ VR4PLAY
MET DE AUTO?

 • Vanuit Gouda/Utrecht (A20)
  Volg A20 richting Hoek van Holland en sla af bij afslag 16 - Prins Alexander/Capelle aan den IJssel. Sla rechtsaf bij de stoplichten en vervolg je weg op de Prins Alexanderlaan. Ga bij de stoplichten rechtdoor de President Rooseveltlaan op. Ga rechtdoor over twee rotondes en bij de volgende stoplichten. Bij de derde rotonde sla je linksaf en rijd je rechtdoor het industrieterrein Satijnbloem op. De gamehal van VR4play bevindt zich op Satijnbloem 47.
 • Vanuit Hoek van Holland (A20)
  Volg A20 richting Gouda/Utrecht en sla af bij afslag 16 - Prins Alexander/Capelle aan den IJssel. Sla linksaf bij de stoplichten en vervolg je weg op de Prins Alexanderlaan. Ga bij de stoplichten rechtdoor de President Rooseveltlaan op. Ga rechtdoor over twee rotondes en bij de volgende stoplichten. Bij de derde rotonde sla je linksaf en rijd je rechtdoor het industrieterrein Satijnbloem op. De gamehal van VR4play bevindt zich op Satijnbloem 47.
 •  Vanuit Dordrecht/Breda (A16)
  Volg A16 richting Rotterdam en volg de borden A20 richting Gouda/Utrecht. Sla rechtsaf bij afslag 16 - Prins Alexander/Capelle aan den IJssel. Sla linksaf bij de stoplichten en vervolg je weg op de Prins Alexanderlaan. Ga bij de stoplichten rechtdoor de President Rooseveltlaan op. Ga rechtdoor over twee rotondes en bij de volgende stoplichten. Bij de derde rotonde sla je linksaf en rijd je rechtdoor het industrieterrein Satijnbloem op. De gamehal van VR4play bevindt zich op Satijnbloem 47.